9/18/2014

Op bezoek in het decor van een strip – Auteurs van De Maier-Files in Teutoburgerwald

Op dit moment zijn we bezig met het herzien van Boek 1 van de serie (de gratis prequel is Boek 0): Pat is druk met tekenen en hertekenen, Dorn is vooral aan de slag met de dialogen en noodzakelijke aanpassingen. Veel tijd werd en wordt geïnvesteerd in het verzamelen van documentatie over de historische feiten (in tegenstelling tot de prequel, die zich afspeelt ergens in de jaren 2000, is Boek 1 geplaatst tijdens WO II), maar we hebben ook accurate decors nodig voor de actie.

Als Rolf Dietrich dus wordt “uitgenodigd” op een bepaald kasteel, bezoeken we dat kasteel, maken een aantal foto’s, en proberen te reconstrueren hoe het was in het verleden op basis van die foto’s en bijkomende documenten. Als Rolfs manschappen een pint drinken in een oude herberg, dan proberen we aan hun tafel te gaan zitten en de atmosfeer, of wat daarvan over is, te proeven. Als een schat verborgen wordt op een zekere plaats, dan rijden we daarheen en delven die schat op … (Grapje, maar we documenteren ons ook over die plaats. Nee, echt, daar is geen schat.)

Tijdens ons vorige trip naar het Teutoburgerwald, waar we een bezoek brachten aan het Hermannsdenkmal, Paderborn, de Externsteine, en Wewelsburg, om daar te doen waarover we het hierboven hadden, werden we gevolgd door onze grootste fan Arte Misia. Zij maakte een paar foto’s van ons, terwijl wij … foto’s maakten, naar dingen keken, of ons gewoon als gekken gedroegen. Een kleine selectie:

Op stap in het Teutoburgerwald


Dorn maakt dingen makkelijker

 
Vliegende schotels: ze bestaan !

 
Is het een vogel ? Is het een vliegtuig ? Het zijn in ieder geval niét de Externsteine !

 
Totaal zen zijn in een of andere sarcofaag bij de Externsteine …

 
Pat die niet ziet wat wij zien: een leuke kleine rune op een rots.

 
Pat demonstreert hoe scheef die Externsteine eigenlijk wel zijn

 
Onszelf aan het documenteren over Rolfs hotel (zie gratis prequel)

 
Hmm, heb je die rare tekens gezien ? Misschien een verborgen boodschap ?

 
Net om de hoek van Gudruns residentie

 
Wel … gewoon een soort hippie Hermann en een hardrocker

 
Onze achterkanten begeven zich richting Hermanns achterkant

 
Pat: “Auw, er kwam iets uit de lucht vallen !” Dorn: “Hij gooide het !”

 
Wewelsburg: een klein dorpje met een niet zo klein kasteel en een nogal interessante geschiedenis

 
Raar doen bij de “burg” …

 
Ottens Hof, een herberg bezocht door een aantal karakters in Boek 1 en … door ons. De Chinees die er nu in zit serveert nog steeds een zeer lekkere Duitse maaltijd (en wok).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten