9/02/2014

Oekraïne: oorlog op verzoek van Monsanto? – deel 1

In de “mainstream” media, zowel in de Angelsaksische landen als in West-Europa, wordt iedere dag wat verder gebouwd aan het sprookje rond “Adolf Poetin”. Poetin laat tijdens een gesprek met José Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, weten dat Rusland binnen twee weken Kiev kan innemen als het dat wil? David Cameron, de Britse premier, waarschuwt de “fouten die in 1938 werden gemaakt niet te herhalen”. Geen “appeasement”, zegt ook Angela Merkel, de Duitse bondskanselier, want Poetin zou na Oekraïne ook nog “Letland en Estland op de korrel nemen” en hij is bovendien nog steeds “niet te vertrouwen”.

Intussen raken de officiële Oekraïense troepen iedere dag wat zwaarder in het nauw en dat terwijl de rebellen een maand geleden nog aan de verliezende hand waren, vooral nadat ze de wereld over zich heen kregen ten gevolge van de, nog steeds onbewezen, beschuldiging dat zij de MH17 neergehaald hadden. Volgens een, anoniem gebleven, hooggeplaatste NAVO-generaal is het zelfs zó erg dat de Oekraïense regering het conflict al verloren heeft en er maar het beste voor kan zorgen “zijn troepen levend uit de greep van de Russen te halen”. Aanleiding daartoe is, nog volgens de generaal in kwestie, het nieuwe front in het zuiden, nabij de havenstad Marioepol, dat een verbinding over land tussen de Krim en Rusland zou kunnen bewerkstelligen waarmee Oekraïne de controle over zijn oostgrens volledig zou kwijt raken. Volgens professor Alexander Mattelaer, verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel, ziet bovendien niemand het zitten om Oekraïne te “verdedigen”.

Dat van de 1 miljoen mensen in Oekraïne die hun huis zouden verlaten hebben uit angst voor gewelddadigheden meer dan 800.000 naar Rusland gevlucht is, terwijl de “agressor” volgens de Westerse media toch van daar komt, is kennelijk niet van aard om het beeld over die “agressor” bij te sturen. Dat de NAVO er alles aan doet om van Oekraïne een lidstaat te maken, terwijl Poetin al in mei gezegd heeft dat hij net dát als de grootste bedreiging voor de Russische veiligheid zou zien, brengt onze media óók al niet tot redelijker berichtgeving. En dat diezelfde NAVO er over spreekt om via het zogenaamde Readiness Action Plan (RAP) 4000 man in Oost-Europa te kunnen inzetten binnen de 48 uur en de Verenigde Staten nauwelijks hun blijdschap verbergen over de vermoedelijke groei van het bondgenootschap en de mogelijkheid dat door de nieuwe “bedreigingen” aan de grenzen de budgetten voor “defensie” weer zouden stijgen, maakt van de politieke journalisten al evenmin slimmere mensen.

Wetend hoe weinig interesse de media doorgaans opbrengen voor de feiten achter de persberichten hoeven we dus niet te verwachten dat ze ook maar enige aandacht gaan besteden aan het de laatste dagen steeds luider in de ondergrond van het internet gonzende “gerucht” dat Monsanto wel zéér grote belangen heeft bij deze oorlog. Nochtans ís dat zo. Morgen leggen we u uit waarom. Intussen kan u misschien de tijd doden met het lezen van de gratis prequel op onze strip De Maier-Files ? Hierzo: http://maier-files.com/NL/prequel.php.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten